Pieter Entrop
Pieter Entropoprichter
Neem contact op met Pieter om vrijblijvend te bespreken wat hij voor u en uw organisatie kan betekenen.

Wie is Pieter Entrop?

Begonnen met als opleiding kunstacademie, waar ik vooral heb opgestoken dat niets vanzelfsprekend is, dat het altijd anders kan en dat je verder komt door vaak ‘waarom?’ te denken.

De eerste jaren na de opleiding heb ik veel schilderijen gemaakt en verbleef ik afwisselend in veel Afrikaanse landen, o.a. Tanzania, Senegal, Gambia, Kenia, Burundi, Congo, Rwanda en Oeganda. Mijn verblijf daar wist ik te rekken door af en toe bijzondere trips te organiseren, compleet met dragers en gidsen, en  daar betalende deelnemers voor te werven.  Vooral in de duurdere beach hotels vielen die te ronselen. De beklimming van de Kilimanjaro was ooit één van de projecten.

Na wat meer opspelende  vestigingsdrang ben ik een galerie in Amsterdam begonnen. Op het Damrak, met een aanzienlijke huur – en een startkapitaal toereikend om 3 maanden die huur te betalen. Dus ik wist dat er snel verkocht diende te worden. Mijn heil zocht ik met name in het veroorzaken van veel ‘lawaai’. O.a. en bombardement aan persberichten, verstuurd aan alle redacties die ik maar kon ontdekken. Gesteld in een vrij ‘ronkend’ taalgebruik. Dit leidde ertoe dat ik niet lang daarna werd uitgenodigd om tot de hoofdstedelijk redactie van een magazine toe te treden. Waar ik later hoofdredacteur en nog weer later tevens producent (samen met een zakenpartner) van werd. Daarnaast werd ik Nederland-redacteur van een Duits blad. Nevenactiviteiten die de actieradius van onze galerie (inmiddels met personeel) enorm versterkten.

Met een ‘stal’ van mensen in de creatieve en artistieke sector werden individuele carrière-plannen opgesteld, inclusief boekuitgaven, internationale uitwisselingen, beoogde tentoonstellingen en opname in collecties van zowel musea, bedrijven en particulieren. Om zo ook de prijsontwikkeling te stimuleren. Vervolgens werd op alle mogelijke manieren beïnvloeding ingezet van contactpersonen op sleutelposities.

Terwijl ik ‘zaken doen’ stee